O KLIJENTU - YOUS PROACTIVE INSURANCE

Većina ljudi teško razumije složene ugovore o osiguranju, što često rezultira kupovinom krivih proizvoda osiguranja ili uopće ne kupuju osiguranje. To dovodi do povećanog broja otkrivenih situacija ili preklapajućih pokrića, što zauzvrat produbljuje jaz povjerenja između potrošača i prijevoznika.

YOUS mijenja orijentaciju osiguranja s tradicionalnog fokusiranja na standardizirane komplicirane proizvode na pristup u stvarnom vremenu. YOUS pruža automatsku i proaktivnu zaštitu za slučajne štete i odgovornost. Kao rješenje temeljeno na mobilnim uređajima

YOUS identificira rizike u stvarnom vremenu i trenutno aktivira preciznu zaštitu događaja pretplatnika.

GLAVNI ZADATAK

Glavni zadatak i izazov s kojim smo se suočili u redizajnu YOUS brenda i web stranice je taj da je Klijent novi na tržištu osiguranja te je htio promijeniti stari logo i smjer u kojem je brend išao. Klijent je htio jednostavan i mladenački brend koji pomalo bježi od standardnih IT startup-ova.

Projekt je zahtijevao istraživanje tržišta te kao jedan od izazova je bio kako korisnicima uz dizajn i strategiju pojednostaviti glavne funkcije YOUS osiguranja. Za klijenta smo napravili dizajn za Društvene Mreže te time približili YOUS ciljanoj publici.

yous social media

YOUS BRANDING

Nakon istraživanja tržišta odlučili smo napraviti ne samo logo već stvoriti Brend koji odaje sigurnošću i povjerenjem a to je ono što YOUS i je. Znali smo da YOUS mora biti snažan i odvažan vizualno stoga smo napravili kombinaciju boja koja je moderna i odaje sigurnošću. Ideja za logo je nastala tako da smo htjeli pozadinsku priču vizualno prikazati.

LOGO IDEJA

Za klijenta smo razvili više ideja i smjerova u kojima bi YOUS trebao ići. Svaki primjer je imao svoje karakteristike ali svi su u jednom bili isti: JEDNOSTAVNO – MODERNO

yous logo

KONCEPT

yous color typography

Custom made početno slovo tvrtke “Y”. U razvoju loga koristili smo razne stavke kao što su: Povjerenje, Sigurnost, Usluga, Beneficije, Štednja. Došli smo na ideju da napravimo vlastiti znak s oštrim rubovima kako bismo pokazali Povjerenje, Profesionalnost, a također smo koristili dijamantske oblike kao metaforu za prednosti i veću vrijednost koju YOUS pruža svojim kupcima.

letter y yous logo

Za ovaj dio logotipa koristili smo uobičajenu rečenicu “Krug povjerenja”
Značenje: Dva kruga su dizajnirana s razmakom, ali opet zatvaraju svaki dio kruga. Time se šalje poruka da je YOUS siguran i da je uvijek tu da pomogne svojim kupcima.

yous circle

WEB DIZAJN / DEVELOPMENT

Za YOUS smo napravili modernu stranicu kojoj je glavni cilj bio informirati korisnike što je YOUS i koje su glavne funkcije te koje prednosti donosi YOUS osiguranje. Klijent je zahtijevao da web bude odrađen s WIX platformom te smo tako izvukli maksimum i stvorili modernu i responsive stranicu prilagođenu za sve uređaje. Pratili smo brend i poruku koju YOUS šalje korisnicima i time zaokružili priču.

yous web mobile